Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

 1)      Τι είναι το Winesave?
Το Winwsave είναι ένα ευγενές, 100% αγνό, τροφικής βαθμίδας αέριο Αργού.



2)      Γιατί χρησιμοποιείται Αργό?
Το Αργό είναι ένα εντελώς αδρανές αέριο. Δεν έχει γεύση, οσμή, ή χρώμα. Πάνω
απ’ όλα, ΔΕΝ συνδυάζεται με οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καμία
επίδραση σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί του. Το Αργό είναι 2,5 φορές
βαρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Λόγω του βάρους του πέφτει μέσα από τον
αέρα και απλώνεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια βρίσκεται από κάτω. Βάζοντας το
μέσα σε ένα ανοιχτό μπουκάλι, πέφτει κάτω και απλώνεται στην επιφάνεια του
κρασιού, δημιουργώντας ένα φράγμα μεταξύ του πολύτιμου κρασιού μας και του
αέρα.



3)      Πως διατηρεί το ανοιχτό κρασί τέλεια?

Τα χαρακτηριστικά του κρασιού, διαφοροποιούνται και αλλοιώνονται λόγω της
έκθεσης στον ατμοσφαιρικό αέρα. Πρακτικά ο εχθρός του κρασιού είναι το
Οξυγόνο. Η οξείδωση ξεκινά με το άνοιγμα της φιάλης και συνεχώς
επιταχύνεται. Με την εναπόθεση του Winesave στη φιάλη, ο αέρας και τα
βλαβερά, για το κρασί, χαρακτηριστικά του απομακρύνονται από την επιφάνεια
του κρασιού μέσα σε δευτερόλεπτα. Το Winesave δημιουργεί μία τέλεια και
αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας.



4)      Πως χρησιμοποιώ το Winesave?

Τοποθετήστε το ελαστικό σωληνάκι (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) - φωτό 1.

Βάλτε το σωληνάκι μέσα στην ανοιγμένη φιάλη (να κοιτά προς τα πλάγια
τοιχώματα της φιάλης) σε απόσταση περίπου 4 εκατοστά πάνω από το κρασί.
Πίεστε τη βαλβίδα για περίπου ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια τοποθετήστε
το πώμα ή τον φελλό της φιάλης. - φωτό 2, 3

Φυλάξτε το κρασί σε όρθια θέση και αποφεύγετε τα έντονα κουνήματα ή
χτυπήματα.

Κάθε φιάλη Winesave είναι αρκετή για περίπου 50 χρήσεις.

Όταν είστε έτοιμοι για το επόμενο ποτήρι κρασί, απλά βγάλτε το πώμα, και
σερβίρετε κανονικά, το Αργό θα επιστρέψει φυσικά στην ατμόσφαιρα.

Αν δεν πρόκειται να τελειώσει η φιάλη, εφαρμόστε ξανά το Winesave.

  

5)      Πόσο χρόνο μετά το άνοιγμα της φιάλης πρέπει να χρησιμοποιώ το
Winesave?


Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πόσο χρόνο χρειάζεται το κρασί για να περάσει
από τη φάση του «ανοίγματος» στη φάση της αλλοίωσης. Οι ειδικοί λένε ότι
αυτό διαφέρει από κρασί σε κρασί. Εμείς προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το
Winesave εφόσον αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πλέον το κρασί σε μία άλλη
περίσταση.



6)      Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Αφρώδη κρασιά?

ΝΑΙ – για τους ίδιους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιείται και στα
«σταθερά» κρασιά, μόνο που για τα αφρώδη θα χρειαστείτε ένα πώμα ικανό να
κρατήσει το ανθρακικό στη φιάλη. Αναπόφευκτα, θα χαθεί μία μικρή ποσότητα
CO2, αλλά πολύ λιγότερο από ότι συνήθως, ενώ η γεύση θα παραμείνει
αναλλοίωτη.



7)      Είναι η εφαρμογή Αργού μια εντελώς νέα τεχνολογία?

Ο ρόλος του Αργού για την προστασία του κρασιού είναι γνωστός και αυτό
χρησιμοποιείται από τους οινοπαραγωγούς εδώ και πολλά χρόνια. Η καινοτόμος
τεχνολογία που φέρνει το Winesave από τα οινοποιεία στον καταναλωτή είναι
κάτι εντελώς καινούριο. Είναι ένα προϊόν οικονομικό, εύκολο στη χρήση και
στην μεταφορά, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Η φιάλη του Winesave
και όλα του τα εξαρτήματα είναι ανακυκλώσιμα, και το Αργό επιστρέφει στην
ατμόσφαιρα από όπου προήλθε!

1 σχόλιο: